Newsfeed

Culloden: Blàr Chùil Lodair

Culloden - Witchpricker

Battle of Culloden, Scottish-Gaelic, Blàr Chùil Lodair, was the last confrontation in the Jacobite Revolt in 1745. 274 years later the band Culloden release the EP Witchpricker. The band Culloden is from Newcastle and they proudly says, «We are Culloden and we play Heavy Metal and we’re heavily inspired and influenced by some of the legendary acts from our home region that have graced with their heavy metal majesty. Venom, Satan, Mythra, Raven, Tysondog, Atomkraft, Avenger, Spartan Warrior, Battleaxe just to name a few. The band came together first in 2010 by frontman Andrew Halliday to jam with a college classmate but never quite took off seriously. Two years ago all changed! The current lineup came together and quickly took to begin writing and recording an EP of four songs, Witchpricker, in early 2018. Emboldened with the addition of Stefan Rosic joining later in 2018, the band’s lineup was complete. The track Lindisfarne,

They write their songs based on the dark stories of history, myth and folklore near and far from their North Eastern homelands. Thus far, they have played shows throughout the North East, and beyond. They had the honors of opening a show as for NWOBHM heroes Avenger when they played at a prestigious Heavy Metal music venue in Newcastle Upon Tyne Trillians. The kind folks behind Mearfest put on an event at the Queen Vic in South Shields. They were given the absolute privilege of sharing the stage for the event with NWOBHM royalty, acts such as Abaddon ((the original drummer of Venom)) and Tysondog. Such was the impact they made, they were booked to play again when Mearfest returns to the North East again in 2019. The title tracks Witchpricker,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4285 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*