Newsfeed

Eternal Breath: Bear with coriander!

Eternal Breath – World Of Chaos

Belgium heavy metal group Eternal Breath have released an official video for the track Need For Speed, taken from their forthcoming album World Of Chaos, due for release worldwide via Sliptrick Records later this year. The Video is recorded & edited by Geert Fieuw. The new album will contain 11 original tracks bringing a new mix of epic heavy metal and modern fast thrash metal.

Eternal Breath wish to thank Geert Fieuw for putting all his effort in the video, Yussel Hauspie for the wonderful lighting, Geert Depotter for the location, Geert Ricquier Anvil (Acid) for using his car and last but not least, the fans & crew for always supporting the band!

Eternal Breath was founded in 1996 by vocalist Andy Polfliet & guitarist Marino Decaluwé in Wielsbeke in Belgium aiming to combine traditional and new styles of metal in one sound. After the near traditional many line-up changes, a consistent line-up took form in 2015. In 2016 after 20 years, the first full CD The Joker was released. It featured a change in sound from the earlier demo albums, bringing a new mix of epic heavy metal and modern fast thrash metal, inspired by the likes of Judas Priest and Exodus.

The album actually got praise for its melodic vibes, powerful vocals and philosophical lyrics. The release of the aptly named beer The Joker 8,5%, wheat beer with coriander flavoring soon followed.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4709 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*