Newsfeed

Identikit: Originality and distinctness

Identikit – Mind’s Eye Meteorology

Mind’s Eye Meteorology is the new album from Identikit. They are an eclectic progressive sextet that states that they doesn’t understand jazz! Identikit from Atalanta have elements of Klezmer traditional eastern European Jewish music. Klezmer music is used for weddings, parties, dances, just about any celebration, klezmer is Jewish roots music, an essential part of the culture. In addition Identikit have many surprising and fascinating elements in the music, and the Americans is a band with much originality and distinctiveness. The track The Little Finger Tango,

Identikit is inspired by acts as Budapest Klezmer Band, Tigran Hamasyan, Bent Knee, Afenginn, Frank Zappa, Robert Frobisher, Mr. Bungle, System of a Down, Astor Piazzolla, Jonathan Scales, Kansas Bible Company

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*