Newsfeed

Majesty Of Revival: With unusual combination

Majesty Of Revival - Timeless

Majesty Of Revival is from Ukraine and have released their third full-length album Timeless. A characteristic feature of their music is often an unusual combination, technical, and at the same time a melodic performance. The Ukraine musicians deliver symphonic power metal with really heavy riffs and absolutely demented guitar solos, creating a  futuristic landscape of chaos and the outer reaches of the power metal genre, from hard rock through heavy riffs with neoclassical vibration’s, to thrash/speed metal, all sounds that the band use to create their special style. The track S7,

Majesty Of Revival states that «The album Timeless is a consequence of the hard times of our lives mixed with our sick imagination! It wasn’t supposed to be an album, but a revelation. We recorded stuff just to release all the chaos that had been devouring us from the inside. But in a result, we have made a protagonist, who represents some emotions and thoughts of the whole band. So we decided to make a conception based on the things that took place only in our heads, and which would never leave the boundaries of consciousness.

An immediate corollary of that is the name of our album, Timeless. Because you can never tell the exact time measurement of your imagination, dreams and thoughts, unlike music. Every song has its timing and you can’t do anything about it. But we did our best to represent other aspects of what’s going on in people’s minds. We hope that every listener will find something familiar in our music. So you have the chance to figure this stuff out by yourself in your unique way». Majesty Of Revival was formed by guitarist Dimitriy Pavlovskiy in the fall of 2009 in Uzhgorod, Ukraine.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*