Newsfeed

Übergang: Not genius, only modern thrash

Übergang - Evolution

Carl Friedrich Gauss who died February 23, 1855 in Göttingen! He was a German mathematician, astronomer, geodesy and physicist. Gauss has become genius and is sometimes referred to as princeps mathematicorum of mathematics and the greatest mathematician since ancient times. The band Übergang is from Göttingen but not genius but their new album Evolution features varied and good songwriting and contrasts. Straight thrash parts change with groovy midtempo, moshparts meet melodic structures and the vocals show a large variety from growls and screams to clean singing. Every musician shows a nice passion for every single song and with DIY is doctrine. The track Angst Vs. Kraft show the very personal side of vocalist Sebastian and probably the song will affect many people in a emotional way as well.

The lyrics on Evolution speaks of pretty deep personal problems on the one hand and of social criticism on the other. Vocalist Sebastian Walkenhorst faces his own demons in a positive way and gets the perfect background from his bandmates musically. Kampfgeist deals with the social problems of selfishness and lethargy. For many people there is no room for subjects like environment, animal rights or fundamental rights besides their own ego.

The band stands for antifascism , antiracism, antisexism and antihomophobia. Blutgetränkt speaks of the political shifting to the right-wing in society in Europe and the USA, which nearly overwhelms people from moderate and liberate political directions.

Brot Und Spiele criticizes the dogma of capitalism in the post-modern world. The conditions are nearly still the same as they were in the old Rome. Politics keep people poor, religion keeps them dumb and media keeps them quiet are the mantra from the Übergang band.

People who like the new releases from Kreator, Machine Head, Slayer and Hatebreed would probably enjoy Übergang. Also fans of Arise, Biohazard, Pantera, At The Gates, In Flames, Dissection and Suicidal would probably find Übergang worth listening to.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4062 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*