Newsfeed

Echofinity: Empire Of Azad

Echofinity – Player Of Games

Echofinity har released the album Player Of Games. This is a concept album, melding classic rock and progressive styles. The album stretch out over an hour of music, and the musicians have learned much about songwriting and technical abilities during the recording process. The storyline is based on one of the culture novels of Iain M. Banks, The Player Of Games. The track It Dangerous, 

The music is as mentioned earlier based on the modern SciFi classic novel The Player Of Games by Iain M. Banks. If you like SciFi and have not already read Banks’ Culture novels, they are highly recommended. The book tells the story of Jernau Morat Gurgeh, a citizen of the pan-Human Culture and famed player of games of all kinds. His success has started to pale into boredom. Younger players challenge his supremacy and grow ever closer to defeating him. The track Style Over Substance,

Set in a distant future where genetically enhanced humans and sentient machines including drones’and’minds have created an advanced society. The Culture, through its shady dirty tricks organization known as Special Circumstances, maintain relationships with many alien societies. The track The Prize, Pt. 1 / Talk To The Machine,

When a new and distant society is discovered whose existence is entirely based upon a game which determines social status and political power, Gurgeh is manipulated by a scheming drone to undertake a diplomatic’mission to represent the Culture in the incredibly complex game. But, as he soon realizes, the empire of Azad is corrupt and immoral, and his mission is more subtle and infinitely more dangerous than he has been led to believe.Lyrically, the songs provide an impressionistic response to the storyline, rather than trying to simply retell it.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*