Newsfeed

Giant Dwarf: Weird sun-baked psychedelia

Giant Dwarf - Giant Dwarf

From the isolated capital of Western Australia, Perth, Giant Dwarf was founded by musicians obsessed with all things fuzzy/heavy/psychey/droney/proggy and weird. The band’s self-titled album is eight tracks of strangely blended fuzzy heaviness with a side of sun-baked psychedelia. The listners can expect big drums, lots of guitar layers and harmonies, clean vocal melodies and the odd weird instrument like a sitar or didgeridoo blended in the back. Giant Dwarf is for fans of Nebula, Uncle Acid And The Deadbeats, Mastodon, Baroness, High On Fire, Frank Zappa, Mr. Bungle, etc.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*