Newsfeed

Antartandes: New era with a wider musical approach

Antartandes - Illvsio Machina

The band name Antartandes is the fusion of the words Antarctica and The Andes, the world’s longest mountain range. Chile lies along the Andes and reaches down to the South Pole covering a vast area of Antarctica. At the end of July Antartandes will release their second album Illvsio Machina. The track Lucifer Arquetipo Acorporeo,

Antartandes is a black metal band founded in the year 2006 by Al Stumpf in Santiago of Chile. That same year, the band recorded their single demo debut named Against The Planetary Order. Since then, the band started to make several recordings, between pauses due to personal situations and a rotations of the members of the band. In this first decade, the band has recorded the EP The Glory Of Our Hate (2008), the demo Nostri Novus Ordo Seclorum (2009), and the demo named Secret Unknown Regim (2012). The track Explosion Implosion,

In 2013, Antartandes recorded the album Rising Okkult Spiritus, which is released in 2014 by the northamerican label Razed Soul Productions. In 2016, the split Ignis Fatuus, alongside Arsenius, is released by the Chilean underground label Maze Productions. By the end of 2016, the band recorded the demo Lucifer Arquetipo Acorporeo, thus giving an end to this first decade.

In 2018, Antartandes starts a new era! Achieving a completely stable formation, Arminius, Argoth, Tempenor and Al Stumph take a leap forward by adding orchestration, with a wider musical approach, added to the inspirations, ideology, concepts and artistic projections of the band.

The band has officially started this new era with the release of the EP named Illvsio Machina. This work includes 2 song of long duration, being Lucifer Arquetipo Acorporeo and Explosion Implosion. The EP was recorded, mixed and mastered by Nicolas Onfray in Rubicon Estudio and Attic Records, on the second semester of 2018 in Santiago de Chile. Antartandes is now working on their next album, following the path, as Illvsio Machina.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*