Newsfeed

Chaos Factory’s: Sky and land

Chaos Factory's - Horizon

Chaos Factory’s album Horizon has been designed and structured to transport the listener into a journey through the mechanics that characterize the human being. It is a journey that goes from concreteness to abstraction that brings evolution in musical genres. It is difficult to classify the album in a particular genre, because Horizon ranges from symphonic metal to impact musical soundtracks, from electronic to classical music, enhancing the musical theme. The track We Believe,

The album name Horizon was chosen because it is the perfect metaphor of the human being, as it represents the two components that characterize us as a species. The sky represents abstraction, ideas and creativity, the land, on the other side, symbolizes the most primitive desires. The horizon is the line that bounds this two worlds and mankind identifies with it.

For this double CD, the band collaborated with the most famous Italian voice actor Luca Ward, interpreter of their stories, kids choir Piccole Colonne, the orchestra conductor Enrico Gerola and electronic music producers Junto, Mattia Sonn and Andrea Braccio. The sound engineers who followed the project are: Marco Ober (Artifact Studio) for recording and mixing; Giovanni Versari (La Maestà Studio) for the mastering (curator of the master of artists such as Muse and Negramaro).

Chaos Factory`s say they are are 5 dreamers joined by a strong passion for music. The line-up, Francesco Vadori on vocal, Mattia HeadMatt Carli and Luca Moser on guitars, Fabio Sartori on bass, Diana Aprile on drums.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6843 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*