Newsfeed

Ethereal Riffian: With intermediation between two worlds!

Ethereal Riffian - Legends

Ethereal Riffian’s activity has two main objectives. One, to compose unconventional music, which is able to expand the frames of the listener’s musical perception. Two, to shed light on the existence of a subtler plane, whose laws if understood properly may help to perceive the reality on a deeper level. Join them if you’re ready for the intermediation between two worlds! Ethereal Riffian’s third full-length Legends is set to be released in the second half of 2019. The title track Legends,

Legends is directed by iconic Ukrainian director Viktor Priduvalov and showcases a drastic contrast with the band’s previous efforts. Frontman Val Kornev explains the shift in the band’s songwriting and overall direction: «With current crises in worldwide leadership, ecology, education and, most and foremost, consciousness, we just can’t wait any longer to finally start doing things right. Enough of this bullshit! Our turbulent times require courageous decisions and robust music. Music that can get you going even if you’re descending straight into the depths of hell and know that this day can be your last. This is what this track is about. It’s about legends and you can become one too». Ethereal Riffian says that they plays stoner/doom/experimental/psychedelic/progressive.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*