Newsfeed

Fields Of Næcluda: Exciting newcomer

Fields Of Næcluda - Fields Of Næcluda

Fields Of Næcluda was launched in 2018 by Michel Teyssier (composer/bass/singing) as a solo studio project. After the recordings of the first tracks the drummer Mathieu Schricke joined the project and then later guitarist Steven Segarra (Wedingoth) for the first gigs.

Together, as a real band, they reshaped the music of Fields Of Næcluda, which evolves between progressive alternative rock and ambient/metal, in order to produce the first album. This one will be release in the second half of 2019. The music from Fields Of Næcluda is probably for fans of band as Katatonia, Porcupine Tree, Tool, Steven Wilson. The track Make You Blind,

The band name Fields Of Næcluda was because Teyssier wanted something dreamy, another place or world. Literally, it’s fields of the cloud tree, sounds like a place we could put everything we want. That was the point. Teyssier also states that «In fact, when I was composing the songs, I just wrote what I heard, it wasn’t a question of music style. And it appears to sound like a kind of prog». I have great sense for that, and it is a very sensible attitude!

Teyssier also states when I asked him «Do something special occur under the making of the album»?« I was lucky enough to work with Maggy Luyten and Kelly Sundown to improve and record my voice, they were a great help and real kind. Work with Sébastien Langle (mix) and Pierrick Noel (master) was perfect too, they made an incredible work on the tracks».

There are actually many plans for the future as releasing the album, and play it live! As the guitarist Steven Segarra came a little after the recording, we are working hard to improve songs for live with some cool improvisations and surprises. Unfortunately Teyssier says«It`s not possible to live of the music right now. Absolutely not, it’s a brand new project, so I guess it will take some time».

I also asked Teyssier if there are there many active prog bands in France? «I don’t know all of them, but there are some cool bands around Lyon, I saw Stolen Memories and Wedingoth (where Steven Segarra plays guitar and compose too) some weeks ago, it was worth the move». He also says that, «I forget to say that we were two for the recording of the album, Mathieu Schricke on drums and me».

Links:
Facebook
Bandcamp

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*