Newsfeed

Hellraiser: Nine different tales

Hellraiser - Heritage

Hellraiser has release the album Heritage is a concept album which is characterized by very specific features. It doesn’t speak of a single story nor a single adventure. It is about nine different tales coming from every continent and from different historical periods. Some of them are modern, some others are older, even older than the birth of writing itself. Within this huge chronological and thematic framework, the concept of cultural heritage is the key figure. Whatever the place in the world and whatever the period in history, the human being has always felt the inner need to narrate and express itself and its own life by means of narration. The track Fairy Vail,

It is an heritage for the future generations which find its expression through the tales being transmited from father to son. The son who will become a father too one day, and who will narrate the same tales to his heirs. This endless cyclic nature contributes to the establishment of a shared identity which unites all men coming from any time and place. The track Zephy`s Place,

The album was recorded by Cesare Capaccioni at Barfly Studio, mixed by Ronnie Milianowicz at Studio Seven and mastered by Tony Lindgren at Fascination Street Studios. Heritage was released in deluxe CD-digipack format.

Hellraiser were formed in 2011 in Città di Castello (Perugia-Italy) by guitarist Michele Brozzi. After that, Marco Tanzi (Guitar), Cesare Capaccioni (Voice), Riccardo Perugini (Drums) and Riccardo Rogari (Bass Guitar) joined in the band one by one. While the band was performing live, its members started the composition of their own songs.

In May 2014, after the first album recordings, Rogari left the band and Francesco Foti joined in it. In July 11th 2014, the band’s first full length self-produced album Revenge Of The Phoenix was released and followed by a presentation tour. During the tour, Hellraiser had the chance to share the stage with bands such as Riot V, Domine, Sabotage, Evil Invaders, Picture and so on.

In August 2015 Hellraiser announce the partnership with the label Sliptrick Records, and the re-release of Revenge Of The Phoenix with a worldwide distribution.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4733 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*