Newsfeed

Stormcrow: Alpine black metal from Milano

Stormcrow - Face The Giant

The path of the band Stormcrow begins with the recording and auto production of the demo-tape Hell On Earth with which the band starts to have visibility in the European underground scene. In fact they are soon contacted from Christophe Spazdjiel, whom offers to design Stormcrow logo and organizes their first tour which took place in Belgium. This was the start on a period of intense live activity. Some changes in the formation precede and follow the recording of the mini-cd Wounded Skies in which Stormcrow show a new awareness both in songwriting and sound, always remaining laced to violence canons of the most extreme black metal. The track Face The Giant,

The release of the mini-cd Wounded Skies in 2006 earns long series of positive reviews and marks the definitive growing of the live activity of the band, and they shared stage with bands as Enthroned, Shining, Hate, Vader, Negura Bunget, MortuaryDrape and Nefarium. Seven years ago Stormcrows released the rather successful debut album Disposition To Tyranny. After that valbum the band started writing new songs and texts all inspired by the travels to the sensations and experiences that only the peaks of our beloved Alps could give us. Three years ago the band got a new guitarist Tohrus”founder of the Italian black-death metal band Elven, member of the Norwegian doom band Syrach and former member of the Norwegian death metal band Among Gods. The tracks Through The Eyes Of A Beast and Relentless,

With the arrival of Tohrus, they started and concluded the recordings that brought to light the new full-length entitled Face The Giant composed of 8 tracks and characterized by the obscurity and speed of the most extreme black metal infused with sharp riffs like ice and by monolithic drum parts like the mountain. Listen to Stormcrow and their alpine black metal from Milano.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6703 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*