Newsfeed

Valley Of The Sun: Fuzzy riffs and desert-style groove

Valley Of The Sun – Old Gods

The band Valley Of The Sun are at the forefront of the new generation of American heavy rock. Their new album is Od Gods is the sequel to the successful 2016 album, Volume Rock. Valley Of The Sun offers a sound that runs the gamut of blues, hard rock, grunge and heavy metal, with big riffs, fuzzed out hooks and deep bass grooves. The music have a raw and unbridled power, incorporating heady moments of psychedelia and assuming a form unlike anything the band has ever attempted before. The title track Old Gods,

«We try to evolve with each album», adds drummer Aaron Boyer. «We added some heavier elements, darker tones, and a touch of psychedelia. We tried some things on this record that we’ve never done before and that made it a lot of fun to make».

The band states «There is a smoldering hotbed of Rock and Roll in the most unlikely of places, Ohio. Some time ago, the Devil came to sew his seed throughout the state leaving every city with its own High Priests of Hellish Riffs. The congregation of Cincinnati’s Church of Rock and Roll is watched over by Valley of the Sun, and a well-tended flock they are. Riff after righteous riff is thrown from the pulpit with the fury of fire and brimstone, so come out to the Rock and Roll Revival, bring your offering and prepare to be anointed! »

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4496 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*