Newsfeed

Ghost: Darker and heavier

Ghost states, «Ghost is the name of a devil worshipping ministry, that in order to spread its unholy gospels and, furthermore, trick mankind into believing the end is ultimately a good thing, have decided to use the ever so popular rock music medium as a way to achieve their ends».

Ghost must not be confused with the short-lived Swedish hard rock band from the 80s, also named Ghost, which featured Dan Swanö and Anders Måreby. Six years ago Ghost was forced to go under the moniker Ghost B.C. when being marketed in the US due to another band named Ghost demanding ownership for the title. They were able to overtly drop the B.C. in 2015, according to an interview with a member, although in those regions required, it still legally remains a part of their name. Tobias Forge talks about the beginning and future of Ghost,

The Swedish heavy metal/rock band Ghost use of catchy 70s rock and their mysterious image has made them a popular band. Tobias Forge now says that he is willing to someone else taking over lead vocals in Ghost! Ghost leader Tobias Forge says he can see himself playing guitar with the band live while he leaves the lead vocals to someone else. Forge was speaking to Chicago radio station 101 WKQX when he mentioned that when he had the idea of creating Ghost, he envisioned himself as the main songwriter/guitarist who could provide backing vocals.

Forge reported in February that work had already begun work on the follow-up to 2018’s Prequelle, and last month said he was planning to make the new album darker and heavier. It sounds like a good and exciting twist.Ghost will head out on the road from September across North America on The Ultimate Tour Named Death. The tracks Square Hammer and Dance Macabre,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*