Newsfeed

Tercerdía: With a curanto concept

Tercerdia – Mira Sin Mirar

The band Tercerdía was born from the goal of fusing progressive rock and Latin American folklore. The music of Tercerdía is a vertiginous eclectic journey that confronts the powerful guitar of Cristian Sáez with the Afro-Latin percussion of the brothers Carlos Astete and Giovanni Astete on drums. Danilo Cruces delivers nice bass line resulting in an aggressive but exquisite sound wrapped in the wide and virtuous atmosphere generated by Enrique Grandón on the keyboards and Camilo Fuentes on the lead vocal. The last album from this sextet is Mira Sin Mirar which translated is Look Without Looking. The track Tonago,

The lyrics deal with diverse human experiences and explore the nature of the spiritual and its relationship with the human being. In his 20 years of career, Tercerdía has shared the stage with regional, national and international bands as prominent as Los Jaivas, Alejandro Silva Power Quartet, Gonzalo Sanhueza, Seven Angels, among others. The band is projected with its special and original style to share the experience of their music inside and outside the country. The title track Mira Sin Mirar,

Tercerdía dates back many years ago, back in the mid-90s, when a group of intrepid musicians decided to put on a EP some songs of their authorship, which mixed rock with some Chilean folkloric flair. The term curanto may not be so familiar in other lands, but it reflects the versatility of a band composed of 6 members of diverse musical tastes and extractions, as well as professions that leave a trademark to their characteristics. And those idioms were overturned and merged into Tercerdía. Tercerdía means Third Day.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4051 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*