Newsfeed

Beyond Forgiveness: Music to ranch enviroment

Beyond Forgiveness – Live To Tell The Story

Fountain in Colorado was built in 1859 as a railroad shipping center for local ranches and farms. The Fountain band Beyond Forgiveness adds music to the ranch environment. The band have released the first full official video taken from their upcoming album Live To Tell The Story. The track is called Echoes and is about how music can transcend time and encompasses all of human experience. The group have also confirmed the release date of Live To Tell The Story which will be available on September 23rd worldwide via Sliptrick Records. Beyond Forgiveness have musical influences from all metal genres mainly of European influence, and in the vein of Nightwish, Epica, Within Temptation and Xandria. The band mixes styles of doom metal, death metal and power metal with lush symphonic orchestrations and powerful lyrical concepts.

Beyond Forgiveness was formed in 2014 after a hiatus from a previous incarnation of the band. Beyond Forgiveness is on a focused quest to embody the full meaning of the label symphonic, through the composition of lush classical orchestras, choirs, and operatic vocals colliding with heavy and aggressive metal. After a period of composing original music and working through the process of finding the right lineup, the band found traction in 2016 with the current lineup including founding members Greg Witwer and Richard Marcus on guitars and heavy vocals, new member Sean Rogers on Drums, and introducing Talia Hoit as lead vocalist and orchestral composer.

The band released their debut EP, The Ferryman’s Shore, in February 2016. Boosted by favorable reviews from reputable critics and airplay on internet radio stations, Beyond Forgiveness produced an intro video for Youtube and an official music video for the song, Dust To Dust.

Following on the heels of the EP, the band began writing and recording new material culminating in the full length release of The Great Wall in November 2017 as well as a new music video for the single, Sanctuary.

Throughout 2016 and 2017, the band has played numerous shows both domestically and throughout Europe promoting The Great Wall.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*