Newsfeed

Aurora Project: Recorded in a theatre setting

Aurora Project – Grey World Live

The fifth album by one of Holland’s premier progressive rock bands The Aurora Project. Grey WorldLive was recorded as the last concert while promoting their album World Of Grey. It was recorded in a theatre setting and contains some tuned down versions of some of their classic songs. Grey World Live is the first live album by The Aurora Project and was released at their impromptu appearance at the 35 Years of Freia Music festival. The only time this year the band will perform on stage.

The album contains some acoustic versions and live versions from World Of Grey. The digital version of the album has 3 additional tracks. The Aurora Project is an atmospheric progressive/symphonic metal band.

In 1999, while playing the famous fantasy card game Magic, The Gathering, the six future members of The Auroa Project became acquainted with each other. They found out that, not only do they all love Magic, they also share a passion for mysterious, dark rock music. At this point, The Aurora Project is a work in the making. The band`s music delivers powerful atmospheric progressive rock, with a distinct metal edge where influences by bands such as 3rd And The Mortal, Pink Floyd, Porcupine Tree, Tool and Anathema.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5135 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*