Newsfeed

Detherous: Metal mayhem

Detherous - Hacked To Death

Calgary is probably best known for the ice hockey team Calgary Flames? Maybe the metal band Detherous can change it with their debut album Hacked To Death? Detherous have created an absolutely blistering album spanning 8 intense songs made up of old school metal mayhem! Detherous belies their tender years with a ripping vortex of bludgeoning speed. Although it’s evident that the band was weaned on the cornerstones of the 1980s underground, Slayer’s dramatic apocalyptic time-changes and early Sepultura’s punk-like intensity are evident, they dig deeper and it shows. You can hear the intensity of Demolition Hammer and the grandeur of Asphyx with the hint of creeping death in Damon MacDonald’s sooty grunt. The title track Hacked To Death,

Detherous is evidently a made-up word which is amazing because it sounds like it should be real, some archaic adjective nobody uses anymore but will still clear your scrabble rack. Fortunately, the creativity of the band Detherous is not limited to amateur lexicography. The group was formed in 2014 when vocalist/guitarist Damon MacDonald was still in high school. The music is probably for fans of early Death, Obituary, Asphyx, Sacrifice, and Demolition Hammer.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*