Newsfeed

Breaking news!

Very exciting prog news indeed, and I`m actually extreme thrilled. Two of the prog band I really enjoy join forces!

InsideOutMusic artists The Flower Kings & Kayak will join forces for a European tour in December 2019, in support of The Flower King’s forthcoming new album and Kayak’s most recent studio record Seventeen. The Kayak song Le Peregrina,

Roine Stolt of The Flower Kings comments: «We’re happy to go on tour in Europe again in December – We will present The Flower Kings music from the early days – concert favourites – plus some brand new music – that is along the lines of the early music of the band – symphonic rock. We’re happy to bring our friends in Kayak along for this proggy double bill – it will be a monumental meltdown of melodic prog – not to be missed». The Flower King song Desolation Road,

Kayak’s Ton Scherpenzeel adds: «We can’t wait to go on tour with The Flower Kings in December. For Kayak that will be a great way to end the year, a chance to meet new fans and it also serves as an inspiration for making the next album». The Kayak Song Feathers And Tar,

The two bands will perform 12 dates across 6 countries, and you find the full list of shows below.

1st December – Bahnhof St. Pauli, Hamburg, Germany

2nd December – Musikzentrum, Hannover, Germany

3rd December – OK Andaluzia, Piekary Slaskie, Poland

4th December – Klub U Bazyla, Poznan, Poland

6th December – Burgerweeshuis, Deventer, Netherlands

7th December – De Boergerij, Zoetermeer, Netherlands

8th December – Scala, London, UK

9th December – Piano, Dortmund, Germany

10th December – Columbia Theater, Berlin, Germany

11th December – Amager Bio, Copenhagen, Denmark

12th December – Brewhouse, Gothernburg, Sweden

14th December – Kraken, Stockholm, Sweden

 

As mentioned, The Flower Kings are currently putting the finishing touches on their forthcoming studio album which is due to be released later this year. This run of shows follows a successful tour in celebration of InsideOutMusic’s 25th anniversary in late 2018 alongside label-mates Spock’s Beard, as well as select shows in 2019 including Midsummer Prog Festival last month.

In 2018, Dutch progressive rockers Kayak released their new album Seventeen, reaching number 6 in the album charts in the Netherlands. The band, led by founding keyboardist & composer Ton Scherpenzeel in 1972, have been touring frequently since the release to much acclaim.

The Flower Kings online:

https://www.roinestolt.com/

http://www.facebook.com/TheFlowerKings

https://www.facebook.com/pale.rider.127

 

Kayak online:

www.kayakonline.info

https://www.facebook.com/Kayak-209230952473801/

https://www.facebook.com/ton.scherpenzeel

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*