Newsfeed

The Last Sound Revelation: With different musical backgrounds

The Last Sound Revelation - Hidden Voices

The Last Sound Revelation is a post rock instrumental band with various influences as hard rock, metal, prog and blues rock. The project was born in 2005 of an idea of Niccoló Sbernadori and Francesco Salvitti who compose instrumental pieces and lay to the foundations of what today is called The Last Sound Revelation. Niccoló Sbernadori(bass) and Francesco Salvitti (guitar) come from a metal background, Tiziano De Santa (drums) from hard rock and Massimiliano Forlani (guitar) from blues and rock. The Last Sound Revelation LIVE @ Traffic, Hidden Voices Release Party (25/5/19) – Canonae,

On their last EP Hidden Voices the group talk about sound as a revealing instrument of sensations and emotions and as an alternative language to images or text (the bands logo defers from the usual stylization of a band’s name in favor of an archaic symbolism where the letters T, L, R become the hieroglyphics, ┌, └, ┌ and universal where the S, in its braille form, underlines the evocative power of music). The song Coefficient Of Determination @Traffic, Rome (08/2/2019) Sliptrick Fest,

Linked to this overall vision is music which, starting from a concept free from any scheme, viscerally binds itself to the sensations and emotions of the moment and then harnesses them and evokes them in the form of images or flashbacks of a dream world in which they mix together creating precisely the revelation of the last sound. The song The Runner @Traffic Live Club, Rome (08/2/2019), Sliptrick Records Fest,

The songs contained on Hidden Voices were formed from a combination of imagination, sound poetry and dream image. Voices that no longer have the tools to express themselves and that are transported, almost embodied, by the notes of songs like The Odd, a piece capable of leading the listener into a maze of eccentricities that make up everyday life on earth and which, through sudden changes of rhythm and melody, wants to express all the insecurity due to those oddities.

There are small details, almost insignificant for many, which are told through the most imposing sounds of Centaurus and which are strongly linked to the discovery of an agricultural wreck halfway around the fields near Rome. The Centaurus tractor is now only a rusted, abandoned carcass, that cannot tell its story because without a master, but it is also a symbol of time gone by and of the continuous change of human society.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7083 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*