Newsfeed

Manntra: Release your musical virginity!

Manntra – Oyka!

The album Oyka! is a landscape of pure power and colossal riffs immersed into a unique, slavish-folky atmosphere. Oyka! moves between traditional instruments and modern metal riffs. Oyka! is Manntra’s debut in English language and the first international Manntra album after 3 albums in Croatian. The track Yelena,

A good year of writing and recording later, Oyka! was finally ready. Manntra’s singer Marko M. Sekul produced the album, but it was written by the whole band and thus displays a harmonic representation of the 5 members. Before starting the writing process, Manntra fetched some inspiration from old villages in Croatia on the Adriatic coast. They talked to the old, native people, listened to stories and legends and soon they got dipped into the mystic of these energies, which lastly led to this hybrid of modernity, traditional folk with gothic-atmosphere and industrial-power.

Oyka! (in Croatian) means a girl, who is still a virgin and is waiting to get picked by a man. So it’s an invitation to lose your own, musical virginity and the completely absorb Manntra!

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (3325 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*