Newsfeed

Twin Circus: Raw, dynamic, emotive….

Twin Circus – Experience The Knowing

Twin City is from Melbourne in Australia and their music are raw, dynamic, emotive, epic and powerful. In addition you can expect soaring vocals, pumping bass and not at least big drum, and as a bonus some very fascinating surprises. The music is in your face, and comes at you hard! It’s not always pretty, it’s not always nice, but neither is life. Their debut album is called Experience The Knowing and is a concept album of 11 pieces that tell the story of Daley.

Daley and his mysterious relationship with a highly evolved sentient being from another universe, the enigmatic Kali. It’s a journey through his melancholic mind as he battles the fears that keep him trapped in a world from which he wishes only to escape. The track Girl From The Island Fortress,

Twin Circus is Eris Bel and Vinny Serra. Craftsmanship, melody and rhythm mixed with rawness, aggression, honesty and rebellion, and expressed through the powerful and soaring vocals of Eris Bel and the rhythmic and percussive guitars of Vinny Serra. Twin Circus then employ creative talents from all corners of the globe to bring their creative vision to life. The track I Am Without A Face,

Twin Circus states, «There are no rules, not in music, not in life, one must follow their own path, leave the herd, create their own story, and this is ours… ».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*