Newsfeed

Edison`s Children: With focus on dramatic climatic changes!

Edison`s Children – The Disturbance Field

Edison`s Children is a music projects for two long term friends, Pete Trewavas and Eric Blackwood. They have now released their new and fourth album The Disturbance Field. On that album Pete Trewavas known from Marillion and Transatlantic handle the lead vocals, bass and guitars, while Eric Blackwood plays guitars and sings. In addition son of First Man on the Moon… Neil Armstrong’s son Rick Armstrong to join the fold on guitars and bass. Lisa Wetton plays drum on the new record and Henry Rogers from bands like Dee Expus and Touchstone also plays drums. Here are Pete Trewavas Prepared Statement about the Future of Edison’s Children

Trewavas says that, «The Disturbance Fields are the physical manifestations that mother nature’s wrath can take against the human race due to our mistreatment of the oceans, rainforests and overdevelopment of urban landmasses. This has resulted in dramatic climatic changes in the temperatures of the earth and the sea and is the cause of far stronger and more violent storms and destructive natural events».

The new album is very long, and actually epic 68 minutes. The Disturbance Field is s story of a man fighting against all the forces in the nature. During the recording process the band was witness to a tornado, hurricane a big earthquake and massive blizzard which caused a state of emergency. So the lyrics become indeed even more actual.

Edison’s Children will also support Alan Parsons at a special live show to commemorate the the 50th anniversary of the Apollo 11 Moon landing and it’s mission. The free concert took place at the Cocoa Rivewrfront Park in Florioda on Saturday July 13. This is very poignant as son of Neil Armstrong, Rick Armstrong is not only a longtime fan and member of Edison’s Children but he performed as part of the band along with, Lisa Wetton, John Wesley (Porcupine Tree) and his drummer Mark Prator (formerly of Iced Earth).

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (3757 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*