Newsfeed

Sulgogar: Inspired by sinister themes

Sulgogar - Cannibal-Toon  

Metal music is probably made in every country of the world except North-Korea of course. Actually Venezuela has a vivid metal scene with at least 426 pretty good metal band even though some of them have split up. The Venezuelan band Sulgogar hasn`t split up as they are very active and at the end of June they released their first full-length album entitled Cannibal-Toon.

This is one statement about Sulgogar from the magazine Spirit Level Magazine, «Sulgogar are on mission to be heard. The shredding guitar solos accompanied by the deliciously evil rhythm sections are enough to make you feel as though you are being torn apart limb from limb». The track En El Ovido,

Sulgogar are actually great and fascinating sounding mixture of black, death and thrash metal. A  lot  of  the  music  is  very  heavily  rooted  in  the  80’s  and  90’s but  also  sounding  very  modern  at  the  same  time. The new album starts with a cartoon oriented intro before the more heavy stuff arrives. The riffing are often melodic and always with much power. There are a fair amount of death metal growls and thrash metal and black metal elements throughout Cannibal-Toon, and there are plenty of blast beats.

The band released the EP Science Of Beyond last year. The band is a trio consisting of Sting Weiss, (Vocals/Bass) Steve Weiss (Guitars) and Svetlana Sevostianova (Drums). Sulgogar was founded at the end of 2016 in the town of Duaca, located in the municipality of Crespo, north of Barquisimeto (State of Lara). They are considered as the first and only metal band in that area to date. The trio is mainly inspiration is Impaled Nazarene, from whom they took some musical ideas. They also have much influence from other groups of different genres such as Violator, Svartsyn, Mayhem, Burzum, among others. The lyrics of Sulgogar are inspired by sinister themes, such as urban legends and mysteries, as well as a bit of social criticism.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5129 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*