Newsfeed

Needless: Show the marrow of humanity’s true nature!

Needless - Heresy

The Hungarian band have manifesting forbidden worlds with metal music in fifteen years. The band is from Dánszentmiklós village in Pest county, Cegléd district. Their music is not a pest of course but the music consists of traditional elements of melodic thrash and death metal mixed with the atmospheric side of black metal and some progressive elements. This powerful combination results in a fierce blend of aggression and ferocity, with mythical themes and nihilistic contemplations about humankind in the lyrics. Their debut full-length is entitled Heresy and the concept dwelling into the depths of ages. Heresy takes you into a musical journey through different myths, philosophies and religious beliefs, to show the marrow of humanity’s true nature and its place in this world. The track Monolith,

The band comments: «We want to deliver the highest octane of traditional extreme music for extreme people. If someone digs the infernal and raw energy of the Hungarian Tormentor, than here is the best chance to add a new act, yet in many ways similar Hungarian madness, to the playlist which comes from the fields of modern metal. This was our main goal, to achieve such ferocity. This is Needless, this is what the folks will get from our debut Heresy». The track Starcult,

Needless was founded during the winter of 2004 in Dánszentmiklós, Hungary. The band started as a home project, and slowly evolved into an active group for the year 2014. Next year the band came up with their first accountable release called The Dark Spirit Of Ages EP, which received a critically positive feedback. After that release Needless did several shows in their home country with bands like Aggression, Nervosa, Nuclear, Dew-Scented, and Flotsam And Jetsam, and came up with a single called Stalkers Of Athanasia. The track Babel`s Fall,

The line-up: Tamás Bárány – Guitars, Botond Fogl – Guitars, Ádám Forczek – Vocals, László Bánfalvi – Bass and Zoltán Németh – Drums.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*