Newsfeed

Tom Slatter: With bloody great waving tentacles

Tom Slatter - Demon

A latter-day Victorian street-theatre barker with a guitar promising tales of mystery, imagination, horrible murders and bloody great waving tentacles is how Tom Slatter has been described. Since 2010 he has been scaring audiences with five albums and numerous EPs of storytelling songs. Now he have relased his new album Demon. That album following on from his highly acclaimed Happy People album, and the Murder And Parliament instrumental project, slatter returns with his most personal album yet, heavily influenced by indie rock albums of the mid 90’s. There are contributions from Storm Gareth Cole, drummer Michael Cairns, Slatter’s sister Rebecca Haynes on bassoon and The Barley Singers. The acoustic title track Demon,

In Slatter’s own words: «Demon developed from an idea I had into a record about my life, without having any personal lyrics. It’s more a collection of songs rather than having a concept like Happy People».  «My first go at a Facebook live says Slatter. Went all right for a first go! I have accidentally left it reversed, so I look left handed».

«I suppose it had to happen sooner or later, says long-suffering BEM label manager David Elliott. Eventually I got fed up with Tom’s wheedling and whining and agreed to release Demon. Fortunately, it’s excellent».

English composer, singer and songwriter Tom Slatter is based out of London, and besides being perhaps a bit more interested in steampunk than the average Englishman he’s also been a member of various bands over the years. In 2009 he decided that it was time to establish himself as a solo artist, and have received praise and acclaim from fellow steampunkers and progressive rock fans in the know alike.

Link:
Homepage

Om Ulf Backstrøm (4519 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*