Newsfeed

Deemtee: With compilation of psychonaut experiences

Deemtee - Flawed Synchronization With Reality

Some people enjoy pure old school black metal, but I must admit I prefer experimental black metal. Then the band Deemtee from Spain perfect for me. Deemtee (or dEEmtEE) is an experimental black metal project created by NHT (Garth Arum, As Light Dies, Aegri Somnia). The album Flawed Synchronization With Reality is a compilation of psychonaut experiences translated in an abstract tonalities and free form music for open minded people. It is based in human psychology, immensity of the universe, insignificance of the human being facing an alien and incomprehensible deities and the end of all times. The band states on Facebook that they plays psychedelic freeform math/black metal. The music is probably for fans of Deathspell Omega, Oranssi Pazuzu, Valborg, Blut Aus Nord, Ved Buens Ende and psychedelic rock music.

Deemtee is probably not for the traditional black metal fans as it’s a work of crazy sounds and there are not some predictable linear progression. The music is often extremely intricate, and often also unexpectedly fascinating. Sometimes it is completely brave, and sometimes seductive or violently disorienting. Some tracks are with much madness and psychedelic hallucination, others divert to voyages across cosmic seas.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7410 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*