Newsfeed

25 Yard Screamer: Melody, beauty, aggression and a little bit of fun

25 Yard Screamer - Natural Satellite

25 Year Screamer were formed in Wales in 2002 in Carmarthenshire, Bridgend and Cardiff in South Wales. The musical style is often pretty close to neo prog. A mix of melodic prog metal and classic rock draws from Nick James progressive attraction to Rush and Marillion and to Donald Owen’s hard rock attraction to Korn and Metallica. The band have released six album and the seventh Natural Satellite was recently released. The track The Storyteller,

Bassist Matt Clarke states about Natural Satellite, «It is an album that has had a varied and unexpected journey. Moments of improvisation and one take performances have been blended with carefully considered arrangements and playing. We wanted to produce an album that felt fresh to ourselves and listeners but also keep the elements that we love to have in our music… Melody, beauty, aggression and a little bit of fun with time».

«The song Storyteller features a guest performance from Magenta’s Rob Reed on keyboards. He was so positive about the song and delighted that he could guest on it for us. We love what he brought to the track», says Matt Clarke.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (3315 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*