Newsfeed

Golgata: Soundscape of horror within of us all

Golgata – Skam

The band Golgta states on Facebook, «Who we are, are not relevant. But what we are is. What are we? We are the sound of our origin!». The band was founded five years ago, and they now recently have released their debut full-length Skam. In English Skam is Shame. The album is the essence of the depth of mankind, and the soundscape of the horror within of us all. Mesmerizing melodies mixed with chaotic blast beats and slow and majestic doom. Let Golgata free your mind and show you a musical world of insanity and despair. The track Förrädiskt Vaggas Vi Till Sömns, and in English this is We Are Treacherously Rocked To Sleep,

Golgota plays a raw but melodic black metal, and with clean vocal in some parts, but mostly there is outburst of grim sounding black metal. Actually the album starts with acoustic guitars before the music turn into much harder direction. Skam offers guitar solos in a very melodic way, and an amalgam of slow, mid paced and fast parts. This give the music dynamic and the tremolo picking adds a raw edge to the songs. A black metal album without blast beats are not common, and Skam have many blast beats when the music speed up. The track Askes,

The production is very nice and professional and the lyrics are written in Swedish and are about pretty dark themes. Golgata is very influenced by the 90`s but done in a modern way and they add some elements that refreshes. Some minor synths can be heard at the end of the album, and in addition some acoustic parts returns. The track Opus IX (Lidandets Moder),

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4253 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*