Newsfeed

Dead Frog: From the white city

Dead Frog - Burning Bridges

Bela Palanka is a town in southeastern in Serbia with around 8000 residents, and five of them are the band Dead Frog. Bela Panka means white city! The new album Burning Bridges represents the very best work so far from Dead Frog. It’s a 70 minutes highlight reel from a decade of creating and producing music and probably one of the longest debut albums of all time?! The track The Secrets Key,

Zarko Ristic – vocals, Nikola Pancic – lead guitar, Davor Licic – rhythm guitar, Stefan Pancic – bass guitar, Milos Pejcic – drums. Nikola Pancic & Davor Licic. Arrangement and mixing from Nikola Pancic & Davor Licic and lyrics from Davor Licic, and Goran Zivkovic with producing and mastering. The track Trying To Break Me,

A lot of different musical elements are combined in the tracks with pure metal riffs to create a specific experience. The atmosphere of the album switches from explosive, heavy charge to calm to clean, smooth sections without much tension. The style always serves the lyrics and provides a proper basis for each part of the story. The track When Your Shadows Starts To Cry,

The album takes you on a journey through the band’s most emotional and existential struggles to keep its focus on getting recognition for their music. Burning Bridges is obviously the most important step in that process but it also represents the end of one chapter and the beginning of a new one for the band, both musically and existentially. Burning Bridges is the ultimate victory of the dedication, perseverance and faith of a small group of people who believe in their music. Every single tone you hear on the album comes from a pure passion to music and metal.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*