Newsfeed

Herrschaft: Shock-metal masters

Herrschaft - Le Festin Du Lion

The French shock-metal masters are back after a 15 year old career, with their upcoming 5th album Le Festin Du Lion, a new live line-up, and a new visual identity. Herrschaft can be defined by a combination of electronica and metal, a mixture from the sweat of a drunken metalhead’s pit, and the intoxicating smoke of a dark electro cave full of night creatures and with raw anger and unchallenged dynamics. The message of the band evolves with each new album, yet sticking to the guidelines of the hegemony and fall of the humanity perversion. The title track Le Festin Du Lion,

After exploring the cynicism of man in his most sordid experiments, the band now impersonates the vision of a gambling Satan, relishing the missteps and fails from his subjects, waging on their certain end. Herrschaft incarnates grotesque and decadence in its music as well as on stage and this new album Le Festin Du Lionis its worthy progeny. The track Technosatan,

Herrschaft was born at the end of year 2004 from the eager of its four members to melt their passion for extreme metal and electro/indus genres on a single experiment. Their first effort, called Architects Of The Humanicide conceptualized the electro/metal music by exploring mankind’s future, creating a world from the opposed bright and dark sides of a synthetic future. Two years later their full LP, brought forward the concept, describing a humanity bound to fall and destruction due to its own selfishness. It also showed the maturity of Herrschaft’s distinctive sound, melting of new wave synths layered in catchy melodies, powerful clear-cut guitars and harsh screaming voices, always driving electro and metal worlds altogether to their darkest sides.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (3901 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*