Newsfeed

Baleful Abyss: Loud and dirty

Baleful Abyss - Death Propaganda

With Death Propaganda, Baleful Abyss presents their debut album, which actually is no debut at all since the german collective has released 3 albums under the banner of Zombieslut, before they decided to restart their activity under a new name this year. Even though the name has changed, we can’t say the same about their musical orientation as the band continues to pursue the path of old school death metal. Zombieslut was founded eleven years ago.

Baleful Abyss is from the town Sinsheim and their music is tuned low and are loud and dirty. The biggest tourist attraction in the Sinsheim is the Auto- und Technikmuseum Sinsheim which, among other things, has the superlative aircraft Concorde on display. Baleful Abyss will probably also be an attraction with their obscure, massive death metal and presents 11 tracks plus intro full of groovy and doomed brutality. The band takes a look into the abysses of the human soul and pushes this mixture directly and mercilessly through the ear canals.

Death Propaganda was recorded by the band themselves and was mastered by Tim Eiermann (Pyogenesis, Gut). The cover artwork is by Afel Rafael / The Red Devils Art (Suicide Silence, Voices Of Ruin).

Line-up:Frank Von Boldt – Guitasr/Vocals, Joe Azazel ­ Guitars,Hamdi Avci ­ Drums, Mojo Kallus – Bass.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*