Newsfeed

Perpetual Faith: Juicy and fruity?

Perpetual Faith - Cordis

The town Belém-Pará-Brasil is also known as Cidade Das Mangueiras because of all the mango trees found in the city. Some may find the music of the city’s well-known band Perpetual Faith juicy and fruity? Alternative metal band Perpetual Fate just released a brand new video for their song Cannibaltaken from the last album Cordis. Perpetual Faith is a thrash metal band influenced by old school 80s’ thrash metal and other modern metal.

Perpetual Fate is an alternative melodic metal project was born in four years ago. In 2016, after several months of rehearsals the group started playing their first gigs and expanding their set list with new songs. The former members Gianluca Evangelista, Diego Ponchio and Zaccaria Saidi decided to change the lineup adding a new vocalist and a new drummer, Maria Grazia Zancopè and Marco Andreetto. Since then the band became more solid and started developing new songs. In September they recorded their first single Rainfall.

2017 saw the band starting their first live experiences as an opening act for well-known Italian metal bands like Eternal Idol, Overtures and Secret Sphere, bringing their music outside the usual places and meeting new people. During summer the group won the Find Festival”3rd edition and in September released their first EP named Secret, which included 4 new songs and the latest single Rainfall as bonus track.

By the end of the year the band parted ways with guitar player Zaccaria Saidi, who was later replaced by Massimiliano Pistore, member of Overtures. In 2018 the group decided to record their first LP titled Cordis. This release will have a younger and American-inspired sound with a lively mix of melodies, riffs and solos under modern drumming patterns and a wide synthesized-electronic touch.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*