Newsfeed

Hawkestrel: Bass Assassin #2

Hawkestrel - The Future Is Us

Alan Boomer Davey have released 10 solo album, and now he have change the band name from Alan Davey to Hawkestrel. To celebrate this he have released the album The Future Is Us. The solo productions from Alan Davey explore a style of space rock somewhat similar to what Hawkwind produced in the 90’s, but with slightly more adventurous explorations in terms of experimentations.

Alan Davey, a.k.a. “Bass Assassin #2, nickname given to Alan Davey by Lemmy Kilmister, is best known for being one of the keynote, and longtime members of the legendary band Hawkwind, but he began his musical career in 1979 with a band he and his cousin started from the ground up, called Gunslinger. They quickly gained a reputation for playing loud and built a solid following.

In 1984, Dave Brock of Hawkwind was impressed enough by Alan Davey’s bass playing to not only invite him to join Hawkwind, but to take Harvey Bainbridge from bass and move him onto keyboards in order to accommodate Alan Davey. Davey leaved Hawkwind in 1996 because he wanted other challenge as a solo artist.  It was a Middle-Eastern tinged, loud rock band called Bedouin. The track Do What You Need To Do,

2001 brought Davey back to Hawkwind, briefly. He helped the band release 5 albums (three live, two studio), before he left once again joined the re-formed Gunslinger and Meads Of Asphodel. It wasn’t until 2007 that solo productions from Davey saw the light of day again, first with the release of the album Human On The Outside, In 2008 saw the final, and last/4th volume’ of Alan’s Four-Track Mind series, which were several separate releases, including some early recorded/previously unreleased material of his, and Hawkwind both. All volumes sold out very quickly. The album Captured Rotated from 1996 was the first solo album.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (3945 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*