Newsfeed

Advent Of Bedlam: Fleshes of blackened barbarism

Advent Of Bedlam - Human Portal Phenomenon

Costa Rica is most known as a tropical paradise I guess? There are also space for metal and according to Metal Achieves there are at least 250 solid metal band. I`m familiar with some of them and most with Corpse Garden, and now I came across the band Advent Of Bedlam. The band delivers very different riff and I find it intriguing and it`s obvious that the band is very skilled musicans and good song writers.

Costa Rican extreme metallers Advent Of Bedlam have premiered their video for the track A Liar’s Spit on which is taken off from the band’s latest full-length Human Portal Phenomenon. The band delivers a brand of death metal that’s ferocious and technically impressive, augmented by progressive instrumental flourishes, flashes of blackened barbarism, and a welcome attention to melody.

Advent of Bedlam is a Death Metal band from Heredia, Costa Rica. Founded in 2000 under the name December’s Cold Winter, later changed their name to Advent Of Bedlam, the band has won several contests and awards, has released 4 albums under both names, has toured North America and Europe and has shared stage with bands like Obituary, Behemoth, Amon Amarth, Sepultura, Fear Factory, Dismember, Malevolent Creation, Exhumed, Rotten Sound, Tim Aymar and Shannon Hamm (Control Denied) among others.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7201 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*