Newsfeed

The Rest Of Us Is Dead: With completely changed vocals and melody lines

The Rest Of Us Is Dead - Phoenix

Schmölln is a town in the Thuringian district and was known mainly through the famous button industry in the 19th century. In the 21th century The Rest Of Us Is Dead is the town`s most famous band.

The band The Rest Of Us Is Dead take the luxury of maladjustment in an over-adjusted time. They do not want to decide between hard rock and heavy metal, but mix both skillfully to dynamically grooving songs. Lowered guitar riffs paired with punchy drumming let the musical proximity to doom and stoner. The track, The Rest Of Us Is Dead – Every Day Is Like The Last

On Phoenix the band comments: «Phoenix is generally for the resurrection of the ashes. Everyone should realize that something new has been created here. With the entry of our new singer Martin Deathmaster, the vocals and melody lines have changed completely. Texts were thrown over the pile and partly reinterpreted. It was rewritten, deleted complete vocal passages and added new elements. This album is virtually our rebirth, from what was believed to be already lost».

The Rest Of Us Is Dead have been around for five years now, and their music is probably for groove metal fans. They have obviously a lot of potential because they have the right attitude and a lot of conviction.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7230 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*