Newsfeed

Magnolia: Take The Bull At The Horns

Magnolia - Ta Tjuren Vid Hornen

Åmål is probably best known for the famous movie Fucking Åmål? In addition the town also have a pretty famous and nice band named Magnolia. Magnolia started in the little town of Åmål in Sweden 1994 when Ronny Eriksson started to write his own music. Inspired by the music from the late sixties and the early seventies he recorded his first songs on a Fostex 4-track portable studio. The project was called Magnolia after a Blue Cheer song. Now 25 years later and three years since their critical acclaimed album På Djupt Vatten Magnolia are back with new album. They return stronger than ever with the brand-new effort Ta Tjuren Vid Hornen. Translated to English it is Take The Bull At The Horns. The title track Ta Tjuren Vid Hornen,

One of Magnolia’s strongest traits as part of the Swedish hard rock scene is their nice ability to tailor the sound, vibe and heaviness for each album. With Ta Tjuren Vid Hornen, their 7th album, Magnolia has taken one step closer to the heavier part of the 70’s, while clear influences of the early 70’s progressive scene are clearly present. Music of Magnolia is probably for fans of early Mountain, Cream and Abramis Brama.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4928 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*