Newsfeed

Nemesis Alpha: Joined the U.S. Army

Nemesis Alpha – Eternal Mass

The town Fayetteville was founded in 1762 and the name was inspired of Marquis De La Fayette. 257 years later the melodic death metal band Nemesis Alpha delivers an inspired new single entitled Soul Deceiver,

Soul Deceiver, from US melodic death metal group Nemesis Alpha, is the first single taken from their second album titled Eternal Machines, due to be released on September 13th, 2019 via Sliptrick Records. The song showcases some of the more technical, flashy/shred, melodic riff writing on the album and highlights the impressive vocal range of Marcos Leal.

The song’s lyrics follow the overall theme/concept of the album as a whole, which tells the story of how the destructive nature of humans eventually leads to machines and technology taking over and outliving the species. This song in particular describes how our emotions can deceive us at times, and sometimes that leads people to do literally anything in pursuit of their dreams/desires, be it good or bad.

All music by Rudy Leal and Joseph Church, lyrics by Rudy Leal. Mixed and mastered by David Caplinger at Soothsayer Audio. Artwork by Kumislizer Design. Video by Jaiden Frost and Jaiden Frost Presents. Recorded and produced by Rudy Leal at Nemesis Alpha Studios.

Nemesis Alpha is a melodic death metal band featuring song writers/multi-instrumentalists’ Rudy Leal (ex-Shattered Sun) and Joseph Church, and vocalists Bjorn Speed Strid (Soilwork, The Night Flight Orchestra) and Marcos Leal (Shattered Sun, Ill Nino).

Nemesis Alpha was originally a one-man band of Rudy Leal writing and recording all music with Bjorn Speed Strid contributing on vocals. After years of writing, recording, and performing with the band Shattered Sun, Rudy Leal joined the U.S. Army where he has been serving ever since. Over the years and between the multiple deployments he compiled a large catalogue of music which contributed to the self-titled debut album Nemesis Alpha. The track Altered States,

Nemesis Alpha delivers technical heaviness combined with melodic guitar work similar to that of Soilwork, Darkest Hour, and In Flames creates the dynamic combination that drive’s the music’s special sound. Bjorn Speed Strid (Soilwork, The Night Flight Orchestra) contributes his signature screaming and pristine melodic hooks throughout the debut album, making for an undeniably heavy onslaught of catchy, yet incredibly diverse tracks.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*