Newsfeed

Kills City Kills: Makin’ mess since 2017

Kills City Kills - Straight From The Heart Of Nowhere

Kill City Kills is a bloody raw & melodic heavy metal/hard rock act makin’ mess since 2017. Sleazy goin’ sick motherfuckers straight from the Heart Of Nowhere.

The EP Straight From The Heart Of Nowhere was self-produced and self-recorded by Russian metal group Kill City Kills and then mixed and mastered by Stacy O’Dell (USA) in 2018, now ready for worldwide release via Sliptrick Records. It contains the first 4 songs created by Ellis, Nikki and Andrew together as a band. The lyrics mostly focus on survival in a world of confusion, the rebel spirit, self-destruction and believing in yourself.

Sin City is a banger filled with the neon lights of the concrete jungle city street life, kill or be killed. You’re the only one you can trust when it comes to survival, according to Kill City Kills. The band takes this metaphor and makes it scream for vengeance. An incredible shredding guitar solo is a feature is in the track.

The artwork for the physical copy of this EP was made by the band as well. It took time to make this investigation board, fill it with fake newspapers articles (written by Ellis) and collect dozens of pieces in the massive construction to photo it for the cover. It was crafted by the Kill City Killsboys’ hands, fueled by passion and the spark in their eyes. Wild Brigade is all about that rebel thing. The band claims its right to stay wild to the top degree and the main riff leaves no chance to doubt it. For this song, the band filmed an official music video.

The idea of the ass-kicking-rebel-spirit melodic heavy metal band gathered good old partners in crime in the new eve of 2017 in Saint-Petersburg. There was no point to do anything else in this world for those who have burnt all goddamn bridges and desided to mix heavy metal riffed guitar, lyrics full of street romance praising rebel spirit dying free in the world of confusion, overflowing singalongs and take-no-prisioners approach in everything they do.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*