Newsfeed

Ankhara: Authentic and revamped sound

Ankhara - Sinergia

Fighter Records has signed Ankhara, one of the most legendary Spanish heavy metal bands from the 90’s, for the international release of their acclaimed 4th album Sinergia, originally released for the Spanish market, and which will now be released with 3 bonus track on CD and also limited vinyl version on 12 “LP. Ankhara returned after fourteen years of recording silence presenting their 4th studio album Sinergia. In this new album, the guys from Madrid recover the essence of their first two works in favor of an authentic and revamped sound, which tastes to power and hard rock, but above all, heavy metal. The track Sueña, translated it is It Sounds,

Sinergia is a raw and straight album that some media have already stated to be their most aggressive work to date, in which the voice of Pacho Brea is reminiscent of Rob Halford or Ripper Owens, and with the guitar solos of Alberto Marín and Cecilio Sánchez being described simply as epic. The power of the double bass drum by Matt De Vallejo and the elegance of Sergio Martínez`s bass is also said to complete a rounded disc. The track Te Toca Sufrir, translated it is It Touches You to Suffer

Sinergia has been recorded by a lineup close to the original, in which Matt De Vallejo (037 Leo, Zero3iete) replaces Jesús Alcalde. Guitars and vocals have been recorded at José Rubio’s Meiga Sound Studios (José Andrëa and Uróboros, ex-Warcry); drums at Andy C.’s Cadillac Blood (Lords Of Black, ex-Saratoga, ex-Dark Moor) and the bass at Mojo Road. The mixing and mastering have been made at Cube Madrid by Alberto Seara (Sôber, Mägo De Oz) and the cover is the work of Fernando Nanderas.

Ankhara was founded in 1995, but split in June 2004. All former members except for Cecilio Sánchez Robles started a new band called Mysteria in 2005. They recorded a new album, but the band split before it was finally released. In 2013 Ankhara was reformed.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*