Newsfeed

In Thousand Lakes: From the center of the Basque Country

In Thousand Lakes - Evolution

Bilbao is the capital of the province of Bizkaia and the center of the Basque Country. That town is also the center for the melodic death metal band In Thousand Lakes. The band have just revealed the cover art, track list and 1st advance single of what will be their new 7-song EP that will be entitled Evolution which will be released through Xtreem Music  September 25th. The track Into The Mirror,

Emerged in 1996, In Thousand Lakes are perhaps the leading band within the national melodic death metal scene. Releasing their 1st demo in ’96 and their 1st album in ’98, the band stopped their activity until 2014 when they released a comeback EP and in 2017, their 2nd album Age Of Decay came out through Xtreem Music which is also releasing this new EP Evolution.

Evolution contains 6 new tracks and a cover version of the classic Breaking The Chains by Dokken in which they have the collaboration with a guitar solo by Pedro J. Monge (Vhäldemar)and vocalist Leire Tejada. This new work has been registered at Chromaticity Studios (Vhäldemar, Valkyria, Rise To Fall…)and in it we find quite varied compositions where the band influences range from European melodic death metal, through heavy, to thrash metal, progressive…

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*