Newsfeed

Nova Cascade: Immediate prog

Nova Cascade - A Dictionary Of Obscure Sorrows

Nova Cascade are a truly international band formed in May of 2017 when musicians from 3 continents combined their talents. The three musicians met by chance in a gaming chat room and haven’t looked back since. The focus is to create something exciting and unique and taking their cues from many different influences. Their aim is to constantly surprise and to challenge, whilst staying melodic and above all memorable. The aim of the band is to produce what they like to call Immediate prog. This is possibly one of the trickiest things to get right in progressive rock, but they are always up for a challenge! Atmosphere and melody are two guiding principles that the band have.  Their first album Above All Else was released in Sept 2018 and was well received by the audience. Next month the sophomore album A Dictionary Of Obscure Sorrows will be released.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6841 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*