Newsfeed

Ealdor Bealu: Mosaic of sonic praise

Ealdor Bealu – Spirit Of The Lonely Places

Ealdor Bealu is an atmospheric heavy-psych quartet from Boise, Ideaho, and Spirit Of The Lonely Places are their new album. With a focus on shifting dynamics from the ambient to the massive and back again, their sound expands beyond the boundaries of genre to create a mosaic of sonic praise. All music & lyrics by Ealdor Bealu except The Four Horsemen by Aphrodite’s Child (Vangelis, Costas Ferris). The track Smoke Signals,

As a part of the Northwest music community, Ealdor Bealu has had the honor of sharing the stage with the likes of Earthless, Acid King, Yawning Man, Acid Mothers Temple, Big Business, Junius, and This Patch Of Sky among others. Festival appearances have included Treefort Music Fest 2016-2019, Ranchfest 2016, and Off-Beat Music Fest 2017-2018. The track Fire Bird,

The band’s first full-length offering Dark Water At The Foot Of The Mountain (Independent 2017) has drawn local, regional, and even international praise as a standout in the realms of the ambient psychedelic universe. Alluded to in the title, the album basks in that feeling of being humbled by nature, the Boise, Idaho, four-piece seeming to look around them and see giant mountains, giant trees, giant skies and to feel duly small as a result. The track Isolation,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*