Newsfeed

Wasted: Twist of horror, acid and groovy riffs

Wasted - Electrified

The band Wasted is an on and off band in many ways. 1981-1985. 1987.  2013-present. They states about their music, «Heavy Hard Metal, 1-2-3 GO Wasted – no bullshit, no shit in the fan, no beating around the bush, just 80´ Metal». Yes, that simple can be said actually.

Old school heavy metal band Wasted from Denmark, releases their third album on Denomination Records after a long break in the band, and a reunion in 2013. Since then, they have been touring around Denmark, on big metal festivals as well as on many underground scenes in major cities in the country. A new lineup was a reality in 2017, and Wasted decided to make a re-recording of their two early albums Halloween… The Night Of from 1984, and Final Convulsion from 1985 with new arrangements on old tracks and a brand new track, which is also the title song on the new album Electrified. The groovy track Evil,

The Danish metal scene which currently consists of really new and interesting metal band playing such as metal core, deathcore and other in that direction. With Wasted we get the classic old-school heavy with the good sound of Wasted which is a twist of horror, acid and groovy riffs. Wasted deliver some very good guitar solos and surprisingly enough some funky metal!

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4727 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*