Newsfeed

Ezkaton: Post apocalypse as a consequence!

Ezkaton – Sheen And Misery

A bunch of talented musicians are gathered in the atmospheric depressive black metal band Ezkaton. Ezkaton stated about idea of the new album Sheen And Misery, «Post-apocalypse, as a consequence of the existence of mankind, a world created by people kills the creators themselves. Destruction, the power of fire and radiation, drought, infection, all this gradually comes to our world and kills us». Their sophomore album will be released on monday actually!  Ezkaton is probably for fans of band as Shining, Nocturnal Depression and Forgotten Tumb. The You Tube link is from their first album Plague For The Empires: Time, because there are no You Tube link from the new album.

Ezkaton delivers a healthy dose of haunting atmosphere, decadence, grimness and disappointment on the new album. The blend of post black metal and raw depressive black metal is very intriguing. The music is very intense, with angst laden vocal and there are a tons of melancholic moments and emptiness, sorrow, sadness and feelings of isolation.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*