Newsfeed

Pijn & Conjurer: Widescreen weightiness

Pijn & Conjurer - Curse These Metal Hands

Pijn & Conjurer have joined forces and released a album entitled Curse These Metal Hands. Two pretty different bands melted together and they deliver heavy riffs and widescreen weightiness. Pinj from Manchester area plays a subtle, epic post rock, and Conjurer from Midlands are usually riff manuac. Could they manage to make music as a five-piece band, and actually create nice and very good music. The answer is a resounding Yes! Curse These Metal Hands opens with the track High Spirits. A song that showcases that the two bands have merged and are equivalent because they interact very good and it sounds real good.

Originally Pijn & Conjurer should cooperate and play together on last year’s ArcTanGent festival. The muscians enjoy playing so much playing together so they want to release music together. The result, 4 songs on the album Curse These Metal Hands. It is obvious that the musicians on the album Curse These Metal Hands are as dedicated to the music on that album as they are in their full-time bands. The music at CTMH shows how special Pijn and Conjurer are, while they stand on and show their uniqueness.

Link:
FacebookPinjs

Link:
FacebookConjurer

Om Ulf Backstrøm (4928 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*