Newsfeed

Crytivore: Short, precise and catchy songs

Crytivore - Unseen Divinity

Australia old-school death metal/grindcore band Cryptivore has released the new album Unseen Divinity. Chris Anning is the sole musician in Crytivore, and he handle of course all the instruments and the vocal.

Cryptivore was first conceived in 2015 by Chris Anning with the idea of writing short, precise, and catchy death metal/grindcore songs with an old-school vibe, drawing influences from the early days of Carcass, Dismember and Benediction. Anning, currently living in the northern suburbs of Brisbane, Australia, had already been in numerous metal, grind, and punk bands since 1995. The track Sickening Exaltation,

 

Handling all instruments and vocals, this allowed Chris Anning to create freely without any outside influences. The natural end results were compiled into the Unseen Divinity demo, which saw a digital and CD self-release in late November 2017 which was then re-released on cassette via Blood Harvest Records in early 2018. The track Seraphic Detestation,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*