Newsfeed

Flower Kings: Recorded in vintage studio

Flower Kings – Waiting For Miracles

Prog legends Flower Kings will release their brand new studio double-album Waiting For Miracles on November 8th, 2019. The album is comprised of 15 new tracks, recorded over the summer at RMV Studio in Stockholm, Sweden a vintage studio space owned by ABBA star Benny Andersson.

Band leader Roine Stolt comments: «We have gone back to the joyful and playful style that made the band famous in the late 90’s. So here more is always more! At time the lyrics have a bit of a serious concern about the state of our world, but overall the theme is full of joy and color».

The band, currently comprised of Roine Stolt, Jonas Reingold, Hasse Fröberg, Zach Kamins & Mirko DeMaio (the most recent live line-up), have crafted an adventurous collection of pure prog-rock. Expect boat-loads of vintage keyboards, odd time signatures and long guitar solos – with elements of pop, symphonic and cinematic music.

The band, currently comprised of Roine Stolt, Jonas Reingold, Hasse Fröberg, Zach Kamins & Mirko DeMaio (the most recent live line-up), have crafted an adventurous collection of pure prog-rock. Expect boat-loads of vintage keyboards, odd time signatures and long guitar solos, with elements of pop, symphonic and cinematic music.

The Flower Kings started as an outlet for guitarist/singer/composer Roine Stolt in 1994, a time when prog-rock wasn’t mere history, nor a dirty word. The band quickly gained momentum and was one of a handful of bands helping to revive the progressive rock scene worldwide. Stolt has since collaborated with a host of legendary musicians across various projects, including his acclaimed 2015 album with Yes-legend Jon Anderson, progressive-rock super group Transatlantic alongside Neal Morse, Mike Portnoy & Pete Trewavas, and a year as bass player with Genesis guitarist Steve Hackett. The Flower Kings however, has always felt like home for Stolt and the other band veterans Jonas Reingold & Hasse Fröberg. From Midsommer Progfestival,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*