Newsfeed

Gost: Powerful synthwave/retrowave sound

Gost - Valediction

After wrapping up a US tour with label mates 3TEETH and Author & Punisher, Gost are releasing their new video Wrapped In Wax taken from their upcoming album, Valediction, scheduled for release on October 4th, 2019.

Last year Century Media Records welcomed the mysterious producer known as Gost to their roster. Gost embodies the character of Baalberith on his propulsive synthwave solo project, channeling his fascination with the occult, John Carpenter and 80s slasher flicks. As a teenager he played in metal bands, but eventually drifted toward electronic music which would later become the foundation of his powerful synthwave/retrowave sound. With its haunting atmosphere and aesthetics, influenced by the blackest corners of the metal world, his music quickly garnered Gost a loyal following within the rock and metal community worldwide. Apart from playing his own headlining tours in North America and Europe, he has performed with the likes of Black Dahlia Murder, 3TEETH, Power Trip, Khemmis, Havok, Skeletal Remains, Carpenter Brut, and Pallbearer. An older track Non Paradisi featuring Kriistal Ann,

Earlier this year Gost announced the invocation of Carreau who joined Baalberith live on stage. For the recording, mix and mastering of the new opus, Valediction, Gost teamed up with Jaime Gomez Arellano who worked with the likes of Paradise Lost, Solstafir, Priomordial, Myrkur and many more. The result is a volatile mix that ranges from synthwave/retrowave to the most raging and extreme caverns of black metal. Furthermore, it should come as no surprise that Gost will be touring with the legendary Mayhem and Gaahls Wyrd in Europe this November.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*